bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Update vanaf de bouwplaats

26 oktober 2020

Alle woningen zijn verkocht, er is aan alle opschortende voorwaarden en alle kopers zijn inmiddels bij de notaris geweest voor de overdracht van de grond. Tijd voor een update dus!

Bouw bijna van start
Naar verwachting begint de bouw van de woningen half november. Dit is onder voorbehoud van de beschikbaarheid van de boorstelling. Er wordt gestart met de fundatiewerkzaamheden, waarbij zongenoemde (schroef)boorpalen worden aangebracht onder de woningen. Het aanbrengen verloopt trillingvrij en geluidsarm. Vanwege deze positieve eigenschappen is er voor dit paalsysteem gekozen.

Prefab funderingsbalken
Op de palen worden de prefab funderingsbalken geplaatst. Prefab houdt in dat de balken in de fabriek geproduceerd worden. Hierdoor vindt het traditionele ijzervlechten en betonstorten van deze balken onder optimale conditie in de fabriek plaats. Weersinvloeden spelen zo geen rol meer, wat voor een efficiënter bouwproces zorgt. Aan de funderingsbalken worden alle leidingen vastgemaakt die onder de vloer worden aangebracht, zoals waterleidingen en de riolering.

Begane grondvloer
Zodra alle leidingen onder de begane grondvloer gereed zijn, kan de begane grondvloer worden geplaatst. De begane grondvloer bestaat uit een prefab betonvloer, een zogeheten ribcassettevloer. Dit is een vloer met een dikke laag isolatie, waarop in de fabriek wapening is aangebracht en beton is gestort. Doordat er met geprefabriceerde onderdelen wordt gewerkt, kan er veel sneller gebouwd worden. Ook hoeft er niet meer gewacht te worden tot de vloer volledig uitgehard is, voordat deze (volledig) belast kan worden. Een groot voordeel dus! Naar verwachting zullen eind november / begin december de eerste begane grondvloeren gelegd worden.

Prognose oplevering
Alles verloopt volgens planning! De verwachting is dus nog steeds dat de woningen in mei/juni 2021 opgeleverd zullen worden. In de volgende update lees je meer over de opbouw van de woningen.