bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Update van de bouw

20 april 2021

In dit artikel geven we je een update vanaf de bouwplaats van Lingedijk Tiel!

Inmiddels zijn de woningen wind- en waterdicht en zijn de afbouwwerkzaamheden gestart. Onder deze werkzaamheden valt onder meer het plaatsen van niet-dragende binnenwanden, binnendeuren en kozijnen. Ook het schilder-, stuc- en tegelwerk maken onderdeel uit van de afbouw.

Binnenwanden
De binnenwanden zijn grotendeels gemaakt van zogenaamde verdiepingshoge cellenbeton panelen. Deze panelen zijn in de fabriek op maat gemaakt voor iedere woning en worden al tijdens de opbouw van het casco in de woningen neergelegd. Zand, kalk en cement vormen de basisgrondstoffen van cellenbeton. Cellenbeton is een relatief licht product, omdat er tijdens het productieproces miljoenen luchtbellen in het materiaal ontstaan. Hierdoor laat het zich gemakkelijk hanteren, waardoor er sneller en efficiënter gebouwd kan worden.

Cementdekvloeren
Na het aanbrengen van de binnenwanden en het realiseren van het leidingwerk worden de cementdekvloeren aangebracht. Een cementdekvloer bestaat uit een mix van zand en cement (daarom wordt ook wel eens de benaming zandcementdekvloer gehanteerd). Het is een snel hardende substantie die vanuit een vrachtwagen de woning wordt ingepompt. De vloeren worden handmatig en machinaal geëgaliseerd.

Stucwerk
Na het aanbrengen van de dekvloer zullen de binnenkozijnen worden aangebracht, samen met de uitgekozen deuren en garnituur. Stukadoorswerkzaamheden zorgen ervoor dat alle wanden gereed zijn om te behangen.

Tegelwerk
De wanden en vloeren van de toiletruimte(s) en de badkamer(s) worden voorzien van het tegelwerk zoals uitgekozen door de toekomstige bewoners. Als er gekozen is voor casco oplevering van de toiletruimte(s) en badkamer(s) dan worden de wanden en vloer niet nader afgewerkt.

Nadat de wanden en vloeren zijn afgewerkt gaan de installateurs afmonteren, zoals het aanbrengen van het schakelmateriaal en het monteren van het uitgekozen sanitair. Hiermee is de woning bijna gereed en komen de voorschouw en de oplevering in zicht.

Verwachte oplevering
Voor alle woningen geldt dat de verwachte oplevering in juni / juli 2021 zal plaatsvinden. Deze prognose zal aangescherpt worden naarmate het bouwproces vordert. Zolang de exacte opleverdatum door KlokGroep niet officieel bevestigd is, zijn hier geen rechten aan te ontlenen. Uiterlijk 2 weken voor oplevering ontvangen de toekomstige bewoners de definitieve opleverdatum.