bus auto fiets
Naar boven
Blijf op
de hoogte
Menu
Blijf op
de hoogte

Locatie

Centraal in Tiel, direct naast het station, verrijst het project Lingedijk. Deze top woonlocatie in Tiel geeft je het gevoel van thuis midden in een bruisende stad én in het centrum van het Rivierenland waar je heerlijk kunt fietsen, varen en wandelen. 

AdobeStock_78674370
Madeliefjes_in_de_wei
AdobeStock_53916043
6002 _ Impressie Stad Tiel 0019
6002 _ Impressie Stad Tiel 0036
6002 _ Impressie Stad Tiel 0009
6002 _ Impressie Stad Tiel 0017

Over het project

Aan de Lingedijk ontwikkelen Zondag Ontwikkeling en KlokGroep 64 woningen, onderverdeeld in 5 riante stadswoningen en 59 appartementen. 41 van de appartementen worden waarschijnlijk verhuurd. De overige appartementen en de stadswoningen zijn voorlopig bestemd voor verkoop. Je woont hier direct aan de Lingedijk, een van de mooiste straten van Tiel. Het project ligt op loopafstand van het station: binnen een half uur bereik je over het spoor Den Bosch en binnen drie kwartier sta je in Utrecht of Arnhem. 

  • Omgeving

    Tiel neemt een belangrijke plaats in in de Betuwe, een bijzonder gebied dat bekend staat om zijn wit-roze bloesem, het Tielse fruitbaasje Flipje en evenementen als het Fruitcorso of Appelpop. De stad wordt omarmd door de Waal (in het zuiden), de Linge (in het noorden) en het Amsterdam-Rijnkanaal (in het oosten). In het Flipje & Streekmuseum en Regionaal Archief Rivierenland vind je alle informatie over de rijke historie van deze Hanzestad. Wil je een keer iets verder weg? Met de auto bereik je vanuit de Lingedijk binnen 5 autominuten de A15, de snelwegverbinding tussen de A27 en de A2. 

  • Wat zit er in de buurt

    Het historische stadscentrum herbergt talloze winkels en horecavoorzieningen. In het Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof kun je genieten van prachtige voorstellingen. Het nieuwe cultuurgebouw Zinder is hét centrum voor de kunsten, het poppodium, de kunstuitleen, de expositieruimte en de bibliotheek. Verschillende basisscholen liggen op minder dan 5 minuten fietsen van je woning en ook het voortgezet onderwijs is eenvoudig met de fiets of het openbaar vervoer te bereiken. Hetzelfde geldt voor supermarkten, sportclubs en zorgvoorzieningen (waaronder ziekenhuis Rivierenland). 

  • Wie worden je buren

    Tiel is een gastvrije, bruisende en ondernemende plaats waar van alles te beleven is. De Lingedijk is een van de oudste straten van Tiel. Je vindt hier nog sfeervolle herenhuizen en monumentale panden met authentieke details. De straat grenst aan de zeer geliefde Oranjewijk en vanuit de Lingedijk loop je direct de binnenstad van Tiel in. Je voelt je hier direct thuis. Je woont naast het centraal station van Tiel, waardoor je niet alleen zo bij je buren bent, maar ook bij je verre vrienden. Zie jij jezelf hier al wonen?

Lingedijk ligt centraal

Aan de Lingedijk woon je midden in een gezellige en karakteristieke stad, en ook centraal in het land. Met de fiets bestrijk je vanuit je woning binnen 10 minuten de hele stad, waar je alle voorzieningen vindt die een mens nodig heeft.

Andere delen van het land bereik je gemakkelijk met de auto of het openbaar vervoer. Binnen 5 minuten ben je al op de A15, de snelwegverbinding tussen de A27 en de A2. Naar Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Nijmegen is het maar ongeveer een halfuurtje rijden. Liever met de trein op pad? Dan loop je gewoon naar het station, want daar woon je praktisch naast. 

Alle afstanden op een rij
Nijmegen 35 Min 40 Min
Arnhem 35 Min 35 Min
Den Bosch 30 Min 30 Min
Utrecht 40 Min 45 Min

Hotspots Tiel

In Tiel, centraal in de Betuwe, gaan cultuurhistorie, nostalgie, waterrecreatie en bruisende festivals hand in hand.

Station Tiel
1

Station Tiel

Het station aan de Betuwelijn (geopend in 1882) is van het Standaardtype Sneek. Van dit type gebouwen zijn er nog drie aanwezig: station Tiel, station Sneek en station Delfzijl. Stap je in Tiel op de trein, dan ben je binnen een halfuurtje in Den Bosch en binnen drie kwartier in Arnhem of Utrecht.

Historisch stadscentrum
2

Historisch stadscentrum

Tiel is een van de oudste steden van Nederland. In de tiende eeuw was het een handelsplaats van internationale betekenis en een belangrijk lid van het internationale Hanzeverbond. Veel monumenten herinneren hier nog aan, zoals de Maartenskerk en de Waterpoort.

Flipje
3

Flipje

Flipje is het sympathieke fruitbaasje uit de Betuwe. Tiel heeft Flipje trots geëerd met een standbeeld op de Groenmarkt, midden in de binnenstad van Tiel. Flipje draagt bij elk bijzonder evenement andere kleren. Dit kleine Tielse monument heeft inmiddels dan ook al diverse kostuums.