bus auto fiets
Menu

Nieuwbouwproject Lingedijk

Waar ligt Lingedijk in Tiel en wat is er in de buurt te doen?

Over Lingedijk in Tiel

Centraal in Tiel, direct naast het station, verrijst het nieuwbouwproject Lingedijk. Deze prachtige woonlocatie geeft je het gevoel van thuis midden in een bruisende stad én in het centrum van het Rivierenland waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen en varen.

  • Omgeving

    Tiel neemt in de Betuwe een belangrijke plaats in: het staat onder meer bekend om zijn wit-roze bloesem, het fruitbaasje Flipje en evenementen zoals het Fruitcorso en Appelpop. De stad wordt omarmd door de Waal, de Linge en het Amsterdam-Rijnkanaal. In het Flipje & Streekmuseum en het Regionaal Archief Rivierenland vind je alle informatie over de rijke historie van deze Hanzestad. Andere delen van het land bereik je gemakkelijk met de auto of het openbaar vervoer. Binnen 5 minuten ben je al op de A15, de snelwegverbinding tussen de A27 en de A2. Een dagje naar Utrecht, Den Bosch, Arnhem of Nijmegen? Je bent er binnen 40 minuten.

  • Wat zit er in de buurt?

    In het historische centrum van Tiel vind je talloze winkels en horecavoorzieningen. In het Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof kun je genieten van prachtige voorstellingen. Het nieuwe cultuurgebouw Zinder is hét centrum voor de kunsten, met onder meer een poppodium, kunstuitleen, expositieruimte en bibliotheek. Op nog geen 5 minuten fietsen van Lingedijk liggen verschillende basisscholen en ook het voortgezet onderwijs is eenvoudig met de fiets of het openbaar vervoer te bereiken. Hetzelfde geldt voor supermarkten, sportclubs en zorgvoorzieningen, waaronder ziekenhuis Rivierenland.

  • Wie worden je buren?

    Tiel is een gastvrije, bruisende en ondernemende plaats waar van alles te beleven is. De Lingedijk is een van de oudste straten van Tiel. Je vindt hier sfeervolle herenhuizen en monumentale panden voorzien van authentieke details. De straat grenst aan de geliefde Oranjewijk en vanuit de Lingedijk loop je direct de binnenstad van Tiel in. Je voelt je hier direct thuis. Je woont naast het centraal station van Tiel, waardoor je niet alleen zo bij je buren bent, maar ook bij je verre vrienden. Zie jij jezelf hier al wonen?

Wil jij ook wonen op deze mooie locatie?

Meld je aan

Afstand tot belangrijke punten

Hieronder staat de afstand per fiets, openbaar vervoer en of auto beschreven (in minuten).

Naar
Basisschool 4 4
Supermarkt 3 4
Schouwburg en filmtheater 4 5 10
Centrum Nijmegen 25 35
Arnhem 38 40
Den Bosch 30 60
Utrecht 40 45

Hotspots in de buurt van Tiel

In Tiel, centraal in de Betuwe, gaan cultuurhistorie, waterrecreatie en bruisende festivals hand in hand.

Beldert Beach
1

Beldert Beach

Zin in een dagje zon, strand en waterpret? Met de auto ben je binnen 10 minuten bij het prachtige Beldert Beach! Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een heerlijk dagje: een mooi strand, helder zwemwater, waterglijbanen, een trendy beachclub en een speelpark voor kinderen met een heus Wipeout-parcours vol obstakels (gebaseerd op het populaire tv-programma Wipeout).

Historisch stadscentrum Tiel
2

Historisch stadscentrum Tiel

Tiel is een van de oudste steden van Nederland. In de tiende eeuw was het een handelsplaats van internationale betekenis en een belangrijk lid van het internationale Hanzeverbond. Veel monumenten herinneren hier nog aan, zoals de Maartenskerk en de Waterpoort. In totaal kent Tiel 72 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister: er is hier volop historie en cultuur te vinden!

Appelpop
3

Appelpop

Liefhebber van muziek? Dan kun je in Tiel terecht op Appelpop: het grootste gratis muziekfestival van Nederland, dat plaatsvindt in het tweede weekend van september op de Waalkade. Met de fiets ben je hier binnen 10 minuten! Door de brede programmering speelt er voor ieder wat wils: verspreid over verschillende podia spelen bekende popartiesten, alternatieve bands en beginnende (regionale) bands hun muziek.